Om os
Om Aarhus Protein
Aarhus Protein blev stiftet i 2013.
Aarhus Protein beskæftiger i dag ca. 30 medarbejdere, der hovedsageligt er involveret i produktion af plantebaserede proteiner.
Produktsortimentet og kapaciteten i Aarhus Protein er løbende blevet udvidet. Vi forventer, at det fortsætter i de kommende år, så vi kan imødekomme den markante stigning i efterspørgslen fra ind- og udland.
Vores plantebaserede proteiner anvendes af internationale fødevareproducenter i produktionen af eksempelvis kødalternativer, kosttilskud, bageriprodukter og barer med højt proteinindhold.
Vi leverer også plantebaserede proteiner, der indgår i foderblandinger til fisk og landbrugsdyr.
Bag Aarhus Protein står de to erfarne familieejede virksomheder, Fredericia Shipping A/S og Copenhagen Merchants, der siden 1980’erne har leveret produkter og serviceydelser til den danske og internationale landbrugssektor.
Planteprotein er fremtiden
Stadig flere forbrugere og fødevareproducenter lægger vægt på både sundhed, livsstil og miljø. Interessen for at anvende mere klimavenlige proteinkilder bliver stadigt mere udbredt.
Aarhus Protein deltager aktivt i at udvikle fremtidens fødevarer. Vi er i dag blandt Danmarks største virksomheder inden for vores specialer med at omsætte ærter og hestebønner til næringsrige, bæredygtige fødevarer og foderstoffer af høj kvalitet.
Vores kunder er førende internationale fødevareproducenter, der bruger vores produkter som alternativer til kød og kosttilskud, bageriprodukter og højproteinbarer. Vores planteproteiner finder du også i bæredygtige foderblandinger til kvæg, svin, fjerkræ og fisk.
Vi baserer produktionen på klimavenlige råstoffer – typisk ærter og hestebønner – høstet i Danmark, Baltikum og Nordeuropa.
Vores ambition er at udvide med flere nye produkter og øget kapacitet. I de kommende år forventer vi at udvide produktionen og medarbejderstaben på vores fabrik på Aarhus Havn.
Vision
At gøre klimavenlige og bæredygtige plantebaserede proteiner tilgængelig for alle.
Mission
At udvikle og producere klimavenlige og bæredygtige plantebaserede proteiner til menneskelig ernæring samt foder og at opnå optimal anvendelse af biprodukter.
Befolkningstilvæksten, den økonomiske vækst, den stigende købekraft i verden og ikke mindst det øgede fokus på sundhed og livsstil vil få det globale behov for proteiner til at stige markant. For at kunne imødekomme dette behov og samtidig tage hensyn til miljø og bæredygtighed er der behov for flere vegetabilske proteiner – både til fødevarer og til foderprodukter til dyr og fisk.
De plantebaserede proteiner, vi udvikler og fremstiller på Aarhus Protein, bidrager til grønnere fødevarer og er samtidig med til at levere løsninger på de aktuelle klimaudfordringer. Vi arbejder løbende med optimal udnyttelse af biprodukter og bidrager på den måde til både den cirkulære økonomiske dagsorden og arbejdet med FN’s verdensmål.
Ejere